Zomerbanden, veilig op de weg tijdens de zomer

Stijgen de temperaturen boven de 7 graden Celsius? Dan is het tijd om uw winterbanden in te wisselen voor zomerbanden. Waar winterbanden zorgen voor een goede grip bij lage temperaturen en sneeuw, zijn zomerbanden geschikt tijdens de warme zomermaanden.

De voordelen van zomerbanden

Zomerbanden bieden tijdens zomerse maanden een tal van voordelen. Heet of vochtig asfalt? De banden zijn ideaal bij hoge temperaturen en flinke regen- en onweersbuien. Dankzij de unieke samenstelling van het rubber hebben zomerbanden in warmere periodes een betere grip en een kortere remafstand op het wegdek.

Zomerbanden hebben een speciale, zachte rubbersamenstelling en een laag profiel met smalle en vaak ondiepe radiale groeven. Deze groeven zorgen voor maximaal contact met het rijoppervlak. Dankzij het unieke loopvlakprofiel loodsen de groeven het regenwater op een efficiënte manier weg van de banden bij een nat wegdek. Op deze manier kunnen zomerbanden gevaarlijke situaties, zoals slippartijen en aquaplaning voorkomen. Bovendien slijt de zomerband het minst snel van alle soort banden en is het geluidsniveau vrij laag.

Uw zomerbanden vervangen bij Redant

WANNEER MOET U ZOMERBANDEN WISSELEN?

Het vervangen van uw banden zorgt voor een veiligere en comfortabelere rijervaring. Wanneer is het aangewezen om uw zomerbanden te wisselen? Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 °C. Wij raden het dus aan om uw bandenwissel in te plannen wanneer de temperatuur boven de 7 °C stijgt. Dit is doorgaans in de maand april, rond de invoering van het zomeruur.

Wat gebeurt er als u het hele jaar door blijft rijden op zomerbanden? Het rubber die specifiek is afgestemd voor warme temperaturen zal sneller slijten waardoor u minder grip hebt op de weg en de kans op slippen vergroot. Wij raden u aan met zomerbanden te rijden van april tot en met september.

ONTDEK NU ONS RUIM AANBOD AAN ZOMERBANDEN

Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers, uw banden zijn bovendien het enige contact tussen uw auto en de weg. Banden Redant biedt een ruim assortiment aan autobanden tegen scherpe prijzen. Wij hebben verschillende bandenmerken op stock, waardoor u altijd banden vindt op maat van uw wagen, budget en persoonlijke voorkeur. Bovendien zorgen wij voor een snelle montage van uw zomerbanden. Zoekt u bijpassende velgen? Banden Redant heeft een ruim aanbod aan lichtmetalen en stalen velgen. Ontdek ons ruime aanbod online en vindt bijpassende velgen voor uw zomerbanden.

ONTDEK ONZE DIENSTEN

Naast een bandenwissel kunt u bij Banden Redant ook terecht voor een bandenspanning controle, uw auto uitlijnen, balanceren en vervangen van uw autobanden en meer. Wanneer uw banden goed onderhouden worden, gaan ze langer mee. Een regelmatige check van uw zomerbanden is dus zeer belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de bandenspanning. Banden op de juiste spanning zorgen voor een betere grip op het wegdek, bespaart u op brandstof en vermindert de slijtage van uw banden. Het uitlijnen van uw auto en het balanceren van uw banden is eveneens van belang. Het voorkomt onnodige trillingen waardoor uw banden minder snel slijten en u veel zuiniger rijdt met uw wagen. Controleer ook met enige regelmaat de profieldiepte van uw banden. Het profiel van nieuwe zomerbanden bedraagt ongeveer 7,5mm. Wij adviseren uw zomerbanden te vervangen zodra er minder dan 2mm profieldiepte over is. Op deze manier bent u altijd veilig onderweg in de zomer.

Heeft uw auto ook een onderhoudsbeurt nodig? Geen probleem! Bij ons kunt u terecht voor zowel klein als groot onderhoud. Bovendien kunnen we de onderhoudsbeurt ook combineren met een bandenwissel.

Kan je niet wachten?
Maak nu al een afspraak.

Vind uw dichtsbijzijnde dealer: