Winterbanden, veilig op de weg tijdens de winter

Winterbanden zijn onmisbaar in winterse omstandigheden. Ze bieden dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling een hogere grip op het wegdek. Bovendien zijn winterbanden in sommige Europese landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden.

De voordelen van winterbanden

Kou, regen, ijzel, sneeuw of gevallen herfstbladeren? Met winterbanden bent u altijd veilig op weg tijdens de wintermaanden ongeacht de weersomstandigheden. De banden hebben een zachte rubbersamenstelling én een speciaal profiel. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder en daardoor verliezen zomerbanden in de winter de optimale aanpassing op het wegdek. Winterbanden daarentegen hebben een specifiek profiel en rubbermengsel, waardoor ze geschikt zijn tijdens de wintermaanden.

Wanneer de temperatuur zakt onder de 7 graden Celsius presteren winterbanden beter dan gewone (zomer)banden. Ze zijn niet alleen nuttig bij sneeuw of ijzel, maar garanderen op elk wegdek een betere wegligging en een kortere remafstand. Ze bieden een betere trekkracht op natte, besneeuwde of bevroren wegen, beter weggedrag in bochten en minder risico op aquaplaning. Moderne winterbanden zijn even geluidloos en comfortabel als zomerbanden en slijten niet sneller.

Uw winterbanden vervangen bij Redant

WANNEER MOET U WINTERBANDEN WISSELEN?

Het vervangen van uw banden zorgt voor een veiligere en comfortabelere rijervaring. Wanneer is het aangewezen om uw banden te wisselen? Winterbanden presteren beter bij temperaturen onder de 7 °C. Wij raden het dus aan om uw winterbandenwissel te plannen wanneer de temperatuur regelmatig onder de 7 °C daalt. Dit is doorgaans in de maanden oktober of november, rond de invoering van het winteruur.

ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT?

In België zijn winterbanden niet verplicht en sneeuwkettingen toegestaan, maar dit geldt niet in heel Europa. In sommige landen bent u verplicht om met winterbanden te rijden tijdens bepaalde periodes, in anderen niet. Kortom: in Europa geldt geen uniform winterbeleid voor de wegen. Hou hier dus rekening mee wanneer u reist naar het buitenland tijdens de winterperiode. Er gelden wel enkele algemene regels die belangrijk zijn voor de technische controle. Een wagen dient uitgerust te zijn met M+S (Mud + Snow) of winterbanden met een snelheidsindex die lager is dan de topsnelheid van de wagen. Met een goed leesbaar etiket moet de maximumsnelheid van de banden worden vermeld.

RUIME AANBOD AUTOBANDEN

Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers, uw banden zijn bovendien het enige contact tussen uw auto en de weg. Banden Redant biedt een ruim assortiment aan autobanden tegen scherpe prijzen. Wij hebben verschillende bandenmerken op stock, waardoor u altijd banden vindt op maat van uw wagen, budget en persoonlijke voorkeur. Daarnaast heeft Banden Redant een ruim aanbod aan lichtmetalen velgen en stalen velgen online.

ONTDEK ONZE DIENSTEN

Bij Banden Redant kunt u terecht voor de controle van bandenspanning, uitlijnen, balanceren en vervangen van uw autobanden en meer.

Wanneer uw banden goed onderhouden worden, gaan ze extra lang mee. Het is dus noodzakelijk om uw winterbanden en de bandenspanning regelmatig te controleren. Banden op de juiste spanning zorgen voor een betere grip op het wegdek, bespaart u op brandstof en vermindert de slijtage van uw banden. Uitlijnen en Balanceren is eveneens belangrijk. Het voorkomt onnodige trillingen waardoor uw banden minder snel slijten en u zuiniger rijdt met uw wagen. Controleer daarnaast regelmatig de profieldiepte van uw banden. Wanneer u nieuwe winterbanden koopt, is de bandenprofieldiepte ongeveer 9mm. Het profiel van de banden is extra belangrijk, vervang deze wanneer ze nog maar 4mm profiel over hebben.  Op deze manier bent u altijd veilig onderweg in de winter.

Heeft uw auto ook een onderhoudsbeurt nodig? U kunt bij ons terecht voor zowel klein als groot onderhoud. Bovendien kunnen we de onderhoudsbeurt ook combineren met een bandenwissel.

Kan je niet wachten?
Maak nu al een afspraak.

Vind uw dichtsbijzijnde dealer: