Banden Redant, uw specialist in vrachtwagenbanden

Stuur uw chauffeurs veilig en comfortabel de weg op met kwalitatieve vrachtwagenbanden. Welke vrachtwagenband het beste bij uw vrachtwagen past, is afhankelijk van verschillende factoren. Waar moet u zoal rekening mee houden bij het kiezen van een vrachtwagenband? De afstanden die u rijdt, het soort wegen waarop u rijdt en het type lading dat u vervoert.

Het type transport

Het type transport heeft dus een grote invloed op de keuze van uw banden. Er zijn verschillende soorten banden: banden voor regionaal transport en banden voor internationaal transport. Deze banden vragen dus ook andere eigenschappen. Het type wegdek, afstand en weeromstandigheden. Kortom: het heeft allemaal invloed.

Vrachtwagenbanden voor regionaal transport

Banden voor regionaal transport moeten aan verschillende eigenschappen voldoen. Ritten voor regionaal transport zijn meestal korte afstanden. Tijdens het rijden van korte afstanden zult u ook vaker moeten stoppen. Dit resulteert in regelmatig optrekken en afremmen. Daarnaast zijn deze banden vaak geschikt voor slecht wegdek. Het type banden voor regionaal transport zijn dus slijtvast en presteren optimaal bij een slecht wegdek en korte afstanden.

Vrachtwagenbanden voor internationaal transport

Internationaal transport gebeurt vaak via snelwegen. De banden krijgen dus met lange afstanden, hogere snelheden en voortdurend wegcontact te maken. U zult ook veel minder vaak moeten stoppen, dit resulteert in weinig momenten van optrekken en afremmen. Een vrachtwagenband met brandstof besparende eigenschappen kan een optie zijn.  Ook moeten uw chauffeurs regelmatig de grens over. U heeft dus niet alleen banden nodig die vele kilometers mee zullen gaan, maar u moet ook rekening houden met internationale regelgeving. In bepaalde Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Ook hier dient u rekening mee te houden.

Uw specialist in vrachtwagenbanden? Contacteer banden Redant

Bent u op zoek naar een specialist in vrachtwagenbanden? Dan bent u bij Banden Redant aan het juiste adres! Wij beschikken over een ruim aanbod aan truckbanden voor zowel regionaal als internationaal transport. U kunt met al uw vragen bij onze professionals terecht voor een oplossing op maat!

Kan je niet wachten?
Maak nu al een afspraak.

Vind uw dichtsbijzijnde dealer: